Tänk på din drömmar. Tänk på dina stora mål.

Hur villig är du att kämpa för att nå dem? Vilken form av smärta är du redo att ha i ditt liv? Är du redo att offra för att vinna? I det här inlägget går jag igenom konsekvensanalys, hur en kan tänka kring motgångar och så tipsar jag om en strategi för att orka kämpa.

Att kämpa är en naturlig del i att nå din dröm

Säg att du vill starta företag, bli chef, bli ekonomiskt oberoende eller åka ut på en lång resa. Alla dessa drömmar kommer med konsekvenser. Att nå dina drömmar innebär att du behöver kämpa. Om du ska starta eget företag kan du förvänta dig många timmars jobb utan att få betalt till en början, ska du bli chef kan du räkna med jobbiga beslut och vara duktig på konflikthantering, vill du bli ekonomiskt oberoende får du räkna med att skjuta upp mycket konsumtion och ska du ut på en lång resa kan du räkna med bortfall av lön.

 

Vad är du villig att kämpa för?

Sätt dig ner och titta objektivt och realistiskt på din dröm. Skriv ner konsekvenserna av din dröm. Både de konsekvenser som är bra och de som är sämre. Var helt och hållet brutalt ärlig mot dig själv. Är jag villig att ta konsekvenserna? Är jag villig att kämpa?

 

Undviker du negativa känslor eller fokuserar du på de positiva?

Det finns såklart många olika varianter på hur människor tänker, men många gånger tycker jag det kommer ner till två olika beteenden. Att undvika eller tänka potential. Går du runt och undviker en massa ”det borde jag inte göra för att då kan…” eller tänker du snarare ”om jag gör såhär så kanske det blir sådär…” Jag säger inte att det ena mindsettet är rätt och det andra är fel. Det jag säger är att du behöver ha koll på om ditt mindset hjälper eller stjälper dig. Fokuserar du på att undvika det negativa eller fokuserar på potentialen i att göra X?

 

Livet i sig har både upp och nedgång- våga satsa

Om du vill nå dina stora drömmar så behöver du vara beredd på att du behöver kämpa. Och det är ingenting konstigt, eller farligt. Det är naturligt. Vill du vinna behöver du satsa. Det är i princip omöjligt att ha ett helt liv utan motgångar. Återigen, är du villig att kämpa och är du villig att leva med de negativa konsekvenserna?

 

Tips- Sätt upp en strategi

Om du redan nu vet några troliga konsekvenser du kan komma att möta genom att du följer din dröm så kan du ju också fundera på hur du vill möta svårigheterna. När X, Y, Z händer. Vad ska du göra då? Hur ska du tänka? Kan du ha ett ”första hjälpen kitt” redo som hjälper dig vidare? Kan du be om stöd och hjälp från någon särskild person? Och hur fyller du på energi så att du orkar kämpa hela vägen?

 

Följ en dröm i taget

Eftersom att följa din dröm kommer att kosta i någon utsträckning så är min rekommendation att du jobbar med en dröm eller en målsättning i taget. Exempelvis rekommenderar jag inte att du både strävar att vara supervältränad och samtidigt startar företag. Konsekvenserna kommer bli så stora att det finns stor risk att du sätter din hälsa på spel. För det vill jag avsluta med att säga. Det är inte värt att följa dina drömmar om du blir sjuk av att göra det. Dreams don´t work unless you do.

 

Läsa mer?

Inspiration till det här inlägget kommer från: https://markmanson.net/question

 

Vad tycker du?

Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna