Hej! Det är jag som är Anna

Coach, föreläsare, PT och konsult

Jag har ett brinnande intresse för människors prestation och hälsa. Från början fick jag utlopp för min nyfikenhet genom att läsa arbets- och organisationspsykologi. Specifikt var jag intresserad av vad som krävdes för att få en arbetsplats att leverera med absolut bästa tänkbara resultat.

Efter ett tag i arbetslivet insåg jag att vi människor inte kommer kunna leverera på arbetet om vi inte mår bra. Därmed började jag intressera mig för positiv psykologi och hälsofrämjande ledarskap. I samband med det utbildade jag mig också till tränare och coach. 

Anna Johansson- min story

Du läste precis en introduktion till min akademiska bakgrund. Det säger ju dock inte så mycket om mig, mitt varför och vem jag är. Låt mig bli mer personlig:

Jag växte upp i en by i Skåne. En by jag inte trivdes med, den var för liten och jag upplevde människorna som narrow minded. Jag hade ingen bra hemmamiljö. Min pappa är alkoholist och dessutom elak. Jag har under min uppväxt både blivit fysiskt och psykiskt misshandlad. Tyvärr var och är min mamma starkt medberoende till detta och gjorde egentligen inte så mycket åt situationen. 

Jag har på nära håll sätt vad som händer med människor som varken vågar lyssna inåt och inte heller vågar ta steg för att leva det liv de egentligen vill leva. Jag har på nära håll sätt  hur alkohol och överätning blir till en strategi för att trycka undan alla känslor som hela tiden ligger under ytan. Jag har sett hur psykisk misshandel blir till vardagsmat för att slippa ta tag i sina egna bekymmer. Jag har sett hur en familj går sönder inifrån. 

I den här situationen skapades två grundläggande sanningar som jag lever mitt liv efter:

1. Att vara 100% sann mot sig själv är oerhört viktigt. Jag vill kunna stå bakom mitt liv och de val jag gör. Jag går min väg och jag är stolt över det.

2. Förändringar händer inte automatiskt. Vill du att någonting ska hända behöver du ta tag i det själv. Jag behöver ta eget ansvar för hur jag formar mitt liv och hur jag mår.

Att vara så tydlig, så tidigt i livet har hjälpt mig otroligt mycket. Jag har flera gånger gjort vad människor kallar ”modiga beslut” som för mig har varit nödvändiga att göra för att vara sann mot mig själv.

Det ledde exempelvis till att jag flyttade hemifrån och bytte stad redan när jag var 16 år gammal. När jag var 20 år reste jag helt själv i sex månader i Indien, Nepal, USA och Canada, ett år senare flyttade jag själv upp till Stockholm utan att direkt känna någon. För 3,5 år sedan sa jag upp mig för att satsa på mitt företag och för 6 månader sedan bytte jag återigen stad till Östersund. Det senaste har jag utmanat mig själv genom att börja cykla downhill… Förutom det är jag inte rädd för att klippa av mig mitt hår… Mina livserfarenheter gör att det är få situationer jag backar ifrån. 

”Anna är väldigt kunnig och förtroendeingivande. Hon är pedagogisk, lugn och bjuder samtidigt på sig själv”

- Emil Lundqvist
Ta kontakt med mig

Mina kvalifikationer

Utbildning

Kandidatexamen i arbets- & organisationspsykologi

Kurser i urval:

 • Arbets- & organisationspsykologi
 • Socialpsykologi
 • Rekrytering och urval av personal
 • Utveckling och medarbetarsamtal
 • Positiv psykologi
 • Arbetsrätt
 • Praktiskt projektledning
 • Personalekonomi
 • Företagsekonomi, ekonomistyrning
 • Hälsofrämjande ledarskap, avancerad nivå

 Coachutbildningar

 • ACC diplomerad performance coach från Leapfrog (anses av många vara Sveriges bästa coachutbildning)
 • Diplomerad och certifierad livscoach från Livscoachakademin
 • Folkuniversitetet, kvällskurs

Hälsa

 • Mindfulnessinstruktör
 • Att arbeta med mental träning
 • ACT och cirkelsamtal
 • Individuell tränare hos Friskis och Svettis
 • Lic. Personlig tränare 

Spetskompetens

 • Remote Strategist hos Hyper Island och Remote Lab

Professionellt

Utveckling och Verksamhetsledare hos Ung Omsorg

Högsta chef för operativ verksamhet och utveckling med över 1000 anställda ungdomar. Utvecklingsarbetet innebar exempelvis att göra om hela rekryteringsprocessen från grunden, bygga upp och förbättra organisationsstrukturen, förbättra, utveckla och leda interna ledarskapsutbildningar samt ta fram och implementera värderingsarbete.

Projektledare hos Friskis och Svettis Stockholm

Jag initierade, ledde och implementerade ett integrationsprojekt mellan Friskis och olika SFI skolor i Stockholm. 

Projektledare hos Föreningen Norden – Hälsofrämjande arbetssätt i skolvärlden

Ledde ett projekt där huvudmålet var att hjälpa högstadie, gymnasium samt folkhögskolor att arbeta hälsofrämjande med eleverna på ett strukturerat sätt.

Coach, Konsult och Föreläsare

I egen regi har jag ca 500 coachtimmar, har genomfört fyra konsultuppdrag, föreläst ca tio gånger inför storpublik och genomfört flera privatutbildningar.

Kontakta mig

Telefon

0736467801

Epost

anna@ledarskaphalsa.se

Besöksadress

Gomorron Östersund, Prästgatan 42