Du har grubblat färdigt!

Nu är det dags att du slutar upp med dina mentala överläggningar och börjar våga istället. Det här blogginlägget handlar om hur du ska gå från att fundera till att faktiskt börja göra. Till din hjälp får du 3 tips. Du har grubblat färdigt, nu är det dags att börja handla i enlighet med dina beslut. Kom igen du vågar!

Skjuter du upp dina beslut?

Det är väldigt vanligt att vi skjuter upp beslut som känns jobbiga, särskilt om de är av det större slaget. Kanske tänker du att det löser sig bara du har tålamod, du vill inte göra något förhastat. Eller så kanske du intalar dig själv att det inte är så viktigt. Lura inte dig själv, du kan vara med att styra och påverka ditt liv! Att inte fatta ett beslut är faktiskt också att fatta ett beslut.

Vi kan aldrig få några garantier.

Hur mycket du än funderar, överväger risker gentemot fördelar så kommer du aldrig med säkerhet att veta hur utfallet kommer att bli till 100 %. Så fungerar livet. Vi kan inte förutspå framtiden och det finns inga garantier för vad som kommer att hända. Hur mycket tid du än har lagt ner på beslutsprocessen så kommer du antagligen inte känna dig 100% säker. Det finns inga garantier.

Osäkerhet dödar handlingskraft.

Osäkerhet är inte bra om du vill vara handlingskraftig. Om du är osäker på vad du bör och vad du inte bör göra kan du fundera i all oändlighet. Tipset är att sätta upp en tidsram för dig själv. Bestäm med dig själv hur mycket tid du vill lägga på att fundera på ditt beslut. Sätt upp en deadline. När deadlinen verkligen har kommit så är det dags för dig att sluta fundera. Rikta om ditt fokus till att våga börja göra.

Börja experimentera och testa.

Ett annat tips är att se på ditt val som ett experiment. Eftersom vi inte kan veta säkert hur framtiden ser ut och hur ditt beslut kommer att landa så behöver du testa. Du kan ju inte veta förrän du har testat.

Utan risk ingen utveckling, våga börja göra!

Du behöver inte förändra världen på en dag. Det sista tipset blir därför att börja i liten skala. Gör det som bara känns lite, lite läskigt just nu. Med tiden kommer din komfortzon att växa och du vågar göra mer och mer. Kom ihåg att “it doesn’t matter how slow you go, you still lapping everybody on the couch”.

 

Vad tycker du?

Hör gärna av dig och berätta hur det det går med att våga 🙂 Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna