Känslor är konstiga. Ena stunden är man sprudlande glad för att i nästa stund vara ledsen. Det är så mycket i vår omgivning som kan påverka hur vi mår. För mig personligen finns det två saker som påverkar extra mycket. Det första är människor runt omkring mig och det andra är ekonomi. 

Eftersom känslor är en så stor del av vår vardag måste jag som chef lära mig att hantera dem. Framförallt måste jag lära mig att känslor inte går att plocka bort. De är alltid där. Eftersom känslor är så oberäkneliga innebär detta också att de flesta situationer blir oförutsägbara.

Varje situation blir på många sätt en ny situation. Du kan aldrig till 100% lita på din tidigare kunskap. Ju fler situationer du befinner dig i, desto lättare kommer du att ha att förutspå hur en situation kommer att sluta. MEN du vet aldrig.

Ska du gå in i en förhandling, ska du ha ett svårt samtal med en anställd eller ska du lösa en konflikt måste du gå in med ett öppet sinne. Du kan inte ha en färdig paketlösning. Du måste lära dig att känna stämningen som är just idag och du måste lära dig att alla fungerar olika och därför kommer varje situation vara unik. Du måste vara öppen för nya förslag och kunna ändra om hur du själv tänker för att det bättre ska passa din mottagare.

Med denna grundinställning kommer du att komma långt som ledare.

Vad tycker du?

Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna