Hösten 2018, nu kör vi!

Nu har de allra flesta kommit tillbaka till jobbet. Känner du också att du är redo för hösten 2018? Du känner att du har en plan och en riktning. Du vet vart du vill komma… Inte..? Då är det här helt rätt inlägg för dig! I det här inlägget guidar jag dig genom att ställa en rad coachande frågor som kommer få dig att tänka till. Du kommer få fundera på vart du vill vara när nyårsklockorna ringer och du får hjälp att lägga upp en strategi för hur du ska ta dig dit. När du är klar vill jag att du ska känna: ”hösten 2018, nu kör vi!”

Bestäm dag och tid för din visualisering och planering

Om du vill använda dig av mina coachande frågor behöver du sätta undan lite tid. Minst två timmar tror jag du behöver för att du ska hinna jobba klart med din visualisering och planering inför hösten 2018. Försök också sitta så att du kan vara något sånär ostörd. Innan du sätter igång tycker jag det är en bra idé att du har tagit en promenad och ätit ett mellanmål så att du är klar i huvudet och redo för lite tankearbete 🙂

 

Steg 1 – en tillbakablick på hur våren kändes

Börja med att kort se tillbaka på det som har varit. Följande frågor kan hjälpa dig:

 • Hur jobbade jag med planering under våren?
  • Fungerade det/ fungerade det inte?
  • Vad var det som fungerade och som inte fungerade?
 • Om du inte jobbade någonting med planering, skulle du vilja börja?
  • Varför är det bra för dig att börja planera mer?
  • Vad är intebra med att börja planera mer?
 • Hur mådde jag under våren? Hade jag mycket energi eller mådde jag ofta dåligt?
  • Vad berodde det på?
  • Vad kände jag verkligen gav mig energi under våren?
  • Vad kände jag tog mycket energi under våren?
 • Gjorde jag någonting under våren som jag vill sluta med?
 • Gjorde jag någonting under våren som jag vill fortsätta med?

 

Steg 2- sätt en riktning inför hösten 2018

Nu är det dags att blicka framåt. Vart skulle du vilja vara i slutet på december? En bra idé är att du sätter dig i ett par minuter, sluter dina ögon och djupandas med magen. Efter en liten stund börjar du föra tankarna mot hur du vill att det ska vara i slutet på året. Våga gå lite wild and crazy, våga tro att just det du vill kommer att hända!

Därefter svara du på följande frågor:

 • Om jag bara fick välja en enda riktning, vilken riktning skulle det vara för hösten 2018?
  • Finns det något ord som kan sammanfatta den här riktningen?
  • Vad betyder det här ordet för mig?
  • På vilket sätt skulle mitt liv ha ändrats om jag lever efter den här riktningen under hösten 2018?
 • Vad är det bästa som skulle kunna hända i höst?
 • I grova drag, hur vill jag att min höst ska se ut?
  • Hur vill jag att mina veckodagar ska se ut?
  • Hur vill jag att mina helger ska se ut?
 • Hur tänker jag kring min hälsa i höst?
  • Är det någonting som jag kanske ska sluta med?
  • Är det någonting som jag gärna vill börja med?
  • Hur ska jag tänka kring återhämtning?

 

Steg 3- dags att konkretisera hösten 2018

Nu är det dags att ”get to action”. Skriv tydligt ner för dig själv vad du vill fokusera på.

 1. I höst så vill jag fokusera på:
 2. För att kunna fokusera på detta behöver jag:
 3. Den här personen/dessa personerna behöver jag prata med:
 4. När en vecka är slut vill jag känna såhär:
 5. För att jag ska kunna känna såhär behöver jag tänka på att:
 6. Den här visualiseringen vill jag jobba med under hösten 2018:

 

Nu har du en riktigt bra grund att stå på inför hösten 2018! Go get them tiger!

PS:

Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna