Att etablera nya vanor är inte alltid så lätt

Just nu har jag tema #verktygförlycka och jag ger många tips på små förändringar som du kan göra i ditt liv via mitt instagramflöde. Jag tänkte att jag skulle göra en liten guide till hur du tar tillvara på alla tips du får av mig. Att etablera nya vanor är ju inte alltid så vansinnigt lätt. Här får du en steg för steg guide till hur du kan införa nya vanor så att alla dina små steg leder till den där större förändringen som du vill ha.

Vilken förändring vill du ha i ditt liv?

Jag ger en rad tips på övningar och nya rutiner som du kan införa i ditt liv för att höja din lyckonivå i mitt instagramflöde just nu. Följ mig gärna på instagram och sök på #verktygförlycka för att se alla tips. Använd mina tips som inspiration för att därefter välja ut vad du är sugen på att jobba med.

Att lära dig nya saker, ändra beteenden eller gamla vanor är svårt. Därför är det viktigt att du väljer ut de ritualer eller vanor som du verkligen vill arbeta med. Bestäm dig för vilka beteenden du vill ha och vilket värde det grundar sig i. Om du vill satsa på att höja din lyckonivå så behöver du vara tydlig med vilken förändring du vill åt.

 

Pröva och se

Vilken förändring du ska genomföra för att få största effekt får du helt enkelt pröva dig fram till. Testa din nya aktivitet och känn efter hur det känns inuti. Hur upplever du din förändring som du gör? Ge dig själv tid att aktivt skapa ett lyckligt liv. Testa en förändring och lyssna på dig själv. ”Är min förändring verkligen meningsfull för mig?”

Framgång föder framgång

Försök att inte införa mer än en, kanske max två nya förändringar åt gången. Det är små, små steg som till slut leder till en stor förändring. En förändring åt gången höjer sannolikheten markant för att du lyckas. När du lyckas med någonting så föds det ny energi. Du bygger självförtroende och lär dig vilket sätt som fungerar för dig för att skapa förändring.

 

Planera din förändring

Om vi utgår från att du gillar några av mina tips och känner att du skulle vilja införa en eller två förslag så behöver du se till att du har tid att göra det. Exempelvis kanske du vill följa mitt råd och skriva ner fem saker som du är tacksam över varje vecka. För att det ska ske så behöver du välja dag, tid och längd för din nya aktivitet. Skriv ner det i din kalender.

 

Ta ansvar för din förändring

Anledningen till att det är så bra att ha en coach är för att hen kommer att stötta och följa upp med dig så att du verkligen tar ansvar och gör din förändring. Vill du inte ha en coach så kan du be en vän att följa upp med dig eller så kan du gå med i någon grupp där ni följer upp varandra.

 

Fira din framgång

När du har lyckats med din förändring och förändringen har blivit en vana så ska du känna dig stolt över dig själv och du ska fira din framgång. Det behöver inte vara något stort firande, en person jag coachar just nu valde att fira genom att dansa runt i sin lägenhet till en bra låt.

 

Läsa mer?

Här hittar du en till bra artikel från Huffington Post. 

Jag har skrivit två inlägg sedan tidigare som angränsar till det här området:

Vill vi bli lyckliga får vi arbeta för det! Kom igång med hjälp av 5 steg.

5 tips för att lära dig nya saker och ändra ditt beteende med hjälp av betingning.

 

Vad tycker du?

Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna