Det var söndag morgon klockan 08,00 och vi hade repetition på Lunds Stadsteater. Jag såg nog ungefär lika trött ut som jag kände mig. Min teaterlärare vrålar ”Anna, ger du energi så får du energi”. Jag ville i den stunden svära och skrika åt honom.

Citatet tog jag dock med mig. Jag tror att det var ett av min teaterlärare Jonas Oscarssons favoritcitat. Han sa det ofta. Det är ett bra citat.

Jag har precis avslutat mina två klasser på friskis. Jag känner mig hög på energi. Det är helt fantastiskt att se alla motionärer kämpa och verkligen anstränga sig. Jag blir så inspirerad att själv träna när jag ser dem. Det är också roligt att se hur mycket min peppning och uppmuntran faktiskt gör för att de ska ta ut sig och jobba ännu hårdare. Ger jag energi får jag energi tillbaka. De ger mig energi och jag ger energi tillbaka.

Det är en väldigt fin cirkel!

Stämningar som finns i grupper kan påverka resultatet väldigt mycket. Stämningar kan dra ner eller höja. Du som ledare har en väldigt viktig roll i att agera förebild för den stämningen. Att skapa engagemang och motivation är en väldigt viktig del för dig som ledare!

Det hänger dock inte bara på ledaren. Det kan mycket väl vara någon i gruppen som tar ansvar för att lyfta energinivån. Jag som ledare kanske känner mig trött och energilös. Möts jag av en grupp där förväntningarna är höga och engagemanget för projektidén är hög kommer detta smitta av sig på mig som projektledare.

Prova!