Som hardchef kommer du att bli ifrågasatt, du kommer att bli utmanad och du kommer hamna i pressade situationer. Jag kan i nuläget inte komma på ett bättre sätt att träna detta på än genom att deffa.

Jepp, jag håller just nu på att köra min livs första deff. Det innebär att jag ligger på ett kaloriunderskott och tränar som en                                                                         galning.

Jag trodde att maten och träningen skulle det vara det jobbigaste- fel. Det är omgivningen som är jobbigast.

Att käka lunch ute är en utmaning, att ta en fika med en kompis är en utmaning. Att gå på en AW och inte dricka det är en utmaning.

Jag var på en AW i fredags och drack ingenting, inte ens de alkoholfria alternativen. Snacka om att bli ifrågasatt, det var inte en enda person, i ett rum fullt med människor, som accepterade vid första mötet att jag inte höll något i handen.

Igår tränade jag intervallträning med en kompis som under träningen säger ”du kommer inte få magrutor va? Det är inte attraktivt med kvinnor som har magrutor”. Sämre kommentar att få under ett träningspass får jag leta efter.

För att klara av en deff måste man verkligen stålsätta sig. Du måste ha väldigt klart för dig varför du gör det du gör och du måste kunna förmedla detta på ett tydligt sätt. Du måste kunna argumentera för din sak och du får inte ge upp. Du måste vara väldigt stark som person.

Som chef måste du ibland fatta ett beslut som inte blir omtyckt av alla. Givetvis tror jag på att fatta beslut där så många som möjligt får vara med och påverka, men ibland går det helt enkelt inte att få med sig alla. Då måste du kunna stå på dig. Ibland ska chefen faktiskt inte vika sig för vad gruppen tycker.

Att vara chef är inte alltid lätt och roligt. När en tuff period kommer behöver du vara väl förberedd. Du måste noga ha tänkt igenom din situation. Just förklaringen tycker jag är allra viktigast.  Oftast kanske alla inte håller med, men ger du en bra förklaring kan de flesta i alla fall förstå. Att skapa förståelse är en grundförutsättning för att få någonting genomfört.

Strunta i diverse ledarskapsutbildningar- börja deffa istället!