HjärtaJag mår bra!

Under våren däremot mådde jag inte så bra. Det gjorde att mitt ledarskap blev lidande.

Brytpunkten kom när jag en dag fick ett litet utbrott på kontoret. Inte på någon person som tur är! (Jag har lovat mig själv att aldrig skrika eller skälla på en anställd). Utbrottet kom istället för mig själv när jag kollade igenom sommarplaneringen och den inte var exakt så bra som jag ville att den skulle vara.

Själva utbrottet innebar att jag skrek rakt ut och stampade två gånger i golvet. Precis som att det skulle hjälpa. Men jag kände helt enkelt frustration och kunde inte hantera motgången så bra.

Det följdes av att Arvid (min chef) öppnade dörren till mitt kontor och spände ögonen i mig och frågade ”Anna hur mår du egentligen?”. Jag har jobbat hos Ung Omsorg sedan 2009 och aldrig tidigare har jag reagerat på det sättet som jag gjorde.

Under kvällen gick jag hem och funderade. Jag var faktiskt förvånad och chockad över mitt eget beteende. Jag visste att jag inte mådde så bra, men att jag mådde så dåligt som jag faktiskt gjorde, det hade jag inte insett.

*

Sedan i slutet på Maj har det blivit bättre och bättre.

Först och främst gjorde jag en analys av mitt liv och därefter såg jag till att åtgärda det som gjorde att jag inte mådde så bra. Det innebär exempelvis att jag är mindre uppkopplad till min mobil och internet, jag har gjort aktivitet som jag älskar, jag jobbar mindre och jag har minskat ner på kontakten med min familj.

Till hösten har jag satt upp mål, både för mitt privatliv och för jobbet. Det viktigaste målet är dock:

Lära mig att tycka om mig själv bättre 

Temat för hösten kommer alltså att vara att försöka höja min egna självkänsla.

Självkänsla handlar om en grundinställning till oss själva. Ifall jag har en nöjd, stolt och accepterande ton gentemot mig själv så har jag en god självkänsla. Det gör att jag kan möta motgångar på ett bättre sätt. Charlotta skriver bra grejer tycker jag och hennes blogg hittar du här.

Att ha en god självkänsla tror jag är superviktigt för att kunna vara en bra ledare. För att kunna vara stark och positiv, för att kunna skapa motivation och ge stöd, för att kunna möta motgångar bra- då måste jag som ledare se till att ta hand om mig själv.

Hur ditt ledarskap ter sig beror mycket på hur du mår! Mår du dåligt kommer även ditt ledarskap att bli lidande. Mår du bra kommer ditt ledarskap att blomstra.

Ta hand om dig!