Vilken relation har jag till mig självI fyra dagar har jag jobbat med personlig utveckling. Denna gången med hjälp av olika typer av meditation, mycket samtal och reflektion, frigörande dans och perioder i tystnad. Snacka om en omtumlande vecka!

Varje kväll hade vi en tyst period vilket innebar att vi inte fick prata med någon eller ens kommunicera med kroppen. Vi skulle bara vara. Och reflektera. Bilden ovanför handlar om första kvällens reflektionsuppgift.

Vilken relation har jag till mig själv? Jag är väldigt rannsakande och analyserande gentemot mig själv.

Det jag kom fram till är att jag ville bli bättre på är att acceptera mina tankar och dessutom respektera dem. I nuläget har jag ett behov att vara väldigt sökande, jag vill hela tiden utvecklas. Det tror jag i och för sig  är nyckelegenskaper för att lyckas bli en bra ledare. Genom mina tankar och reflektioner lär jag mig mycket och förstår människor bättre och bättre. Det gör förhoppningsvis också att jag kan hantera och möta människor på ett lämpligare sätt.

Det kan dock vara väldigt påfrestande och slitsamt att alltid analysera och fundera.

En dikt som jag hittade på kursen lyder:

”Jag har mod att möta människor

stilla, sorgsna, veka människor

de, som tysta bära bördor,

tunga, hemliga och heta.

Jag har mod att se med kärlek

in i deras ögon,

jag har mod att trösta dem,

fast själv jag utan tröst och vila

släpar steg för steg mot mörkret.”

Den kan sammanfatta mig ganska bra ibland. Därför vill jag bli bättre på att inte analysera sönder saker utan bara vara. Jag vill lära mig att acceptera och respektera mina egna tankar. Det tror jag kan hjälpa mig att stressa mindre och bli lugnare inombords.

*

Jag vill tacka gruppen som bestod av otroligt fina människor. Om det är ett budskap som jag vill skicka med till er alla är:

”Ni måste ta hand om er själva”

Jag kan även rekommendera vår kursledare Charlotte Kvarnhem. En otrolig kvinna som är så stark och trygg trots allting som hon har varit med om! Mer om Charlotte hittar ni via hennes facebook sida: Mind your heart