Ditt ledarskap måste du ta med dig även utanför jobbet!

Du vet aldrig vem du kommer att träffa eller om de personer du träffar kommer ha betydelse i framtiden.

Det går inte att vara en person på jobbet och en annan på fritiden. Exempelvis kan du inte förespråka god konflikthantering om du sedan går ut och hamnar i storbråk på krogen.

Din trovärdighet som ledare är någonting som du måste förvalta väl!

Under retorikkursen som jag gick förra veckan fick vi inte lov att säga vad vi jobbade med förrän på onsdag eftermiddag. Det var alltså tre heldagar som ingen visste att jag jobbade som Verksamhetsansvarig hos Ung Omsorg. När vi väl skulle berätta vad vi jobbade som visade det sig att en av kursdeltagarna hade en syster som jobbade hos oss. Jag var alltså chef till hans syster.

Det fick mig att tänka till. Tänk om jag hade visat upp dåliga värderingar och varit otrevlig. Då hade han ju gott direkt hem till sin syster och berättat vilken dålig chef jag verkade vara. Sedan hade systern berättat det för sitt team och därefter hade snacket varit igång.

Tur för mig att jag faktiskt använder mitt ledarskap både på jobbet och utanför!