Idag hade jag en utbildningsdag/kickoff för ett team som ska starta upp.

Eftersom jag har hållit i en hel del kickoffer tidigare hade jag en specifik tanke om hur jag skulle lägga upp dagen och hur jag skulle bete mig.

Jag brukar vara väldigt aktiv, stå upp, gestikulera mycket och använda en whiteboard för att få med mig alla.

Men så när jag kom till kontoret var jag på ett väldigt avslappnat humör- jag var ledigt klädd och solen sken.

Då bestämde jag mig för att göra om kickoffen så att det matchade hur jag kände mig för dagen. Alla fick sätta sig i en ring, jag satt också ner, vi skojade mycket och fikade tillsammans.

Kickoffen i slutändan blev väldigt bra. Det var bra stämningen i gruppen och alla hade fått skratta av sig och bli mer bekväma med gruppens deltagare.

Trots att jag bytte approach till hur jag normalt sätt gör så blev det alltså väldigt bra. Och jag tror det är en klar fördel att kunna vara så flexibel. Är det en dag då man har väldigt mycket energi då kommer det spegla sättet dagens läggs upp på. Men man kan också känna sig väldigt avslappnad och ”chill” och då ska man följa den inpulsen. Det gäller alltså att lära sig jobba med sina egna känslor och anpassa sitt ledarskap utifrån hur man själv är för dagen och situationen, då tror jag att det bli bäst! Bara för att man brukar göra en sak på ett specifikt sätt är det inte nödvändigt att det alltid funkar. Byt approach och våga byta stil på ditt ledarskap!

Vad tycker du?

Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna