Fysisk träning är lika effektivt som läkemedel och terapi vid depression!

Har du hört talas om Regassastudien? Det är en stor avslutad forskningsstudie som tittade på sambandet mellan träning och psykisk hälsa. Om du har mild eller måttlig depression så är motion faktiskt lika effektiv som exempelvis terapi och läkemedel.

Ca 1000 personer deltog i Regassastudien

Regassa är en svensk studie som undersökte 946 personer som var milt till måttligt deprimerade. Personerna var mellan 18-67 år gamla. Personerna delades upp i tre olika grupper. Den ena gruppen fick traditionell behandling, den andra gruppen fick KBT terapi och den sista gruppen fick träna tre gånger i veckan.

Resultatet visar att fysisk träning är lika effektivt som traditionell behandling

Den grupp som tränade under tre månader fick en signifikant förbättring jämfört med den gruppen som fick traditionell behandling. Många som hade smärtor i kroppen säger att de har mindre ont, deltagarna sover bättre och stressen upplevs som lägre.

Börja i liten skala

Om du är ovan vid att träna ska du inte gå ut för intensivt. Böra i lugn takt, med någonting som du känner att du klarar av. När du känner att du klarar av någonting så växer ditt självförtroende och du blir motiverad att fortsätta. Enligt Yvonne Forsell som var forskningsansvarig så sker effekt på ditt mående oavsett hur intensivt du tränar. Stillsamma yogapass gav lika god symtomlindring som intensiva träningspass.

Vill du komma igång?

Ni vet säkert att jag är aktiv hos Friskis. Jag är tränare i gymmet, har inspirationspass på högintensiv och fortsättningsnivå samt har ett Kettlebell pass. På Friskis och Svettis hemsida hittar du många träningsprogram som du kan använda dig av om du vill få inspiration. Vill du inte krångla till det kan du gå ut och gå.

Läsa mer?

http://ki.se/forskning/motion-mot-depression

http://folkhalsoguiden.se/nyheter/regassa/

Vad tycker du?

Hör gärna av dig och berätta hur det det går med att våga 🙂 Om du har några frågor, funderingar eller bara vill säga ”hej” så når du mig alltid på anna@ledarskaphalsa.se

Jag har passion för din utveckling!

//Anna