Detta inlägg är tillägnat några av mina vänner som just nu kämpar med energikrävande jobb.

Jag är för tillfället och arbetar en del i Bollnäs. Vi ska starta upp sex stycken nya team och det innebär en del resor dit för mig. Efter min första resa var jag inte så nöjd. I ärlighetens namn är Bollnäs inte ett så spännande ställe. Jag kan verkligen inte rekommendera deras Grand Hotel- det är inte så ”grand”.

Jag tror att min chef Benjamin märkte av detta och istället för att be mig berätta om Bollnäs så bad han mig lyfta fram ”topp tre” med Bollnäs.

Det fick mig en funderare. Jag hade fallit för mina negativa tankar. Eftersom jag var så uppfylld med dem och hade bestämt mig för att Bollnäs var ganska trist så valde jag också ut vad jag såg. Och när jag filtrerade alla intryck så blev det åt det negativa hållet.

Nu blev jag tvingad att tänka efter vad som var bra.

Givetvis kan man alltid hitta någonting positivt och bra med det man sysslar med. Det gäller bara att ställa in rätt filter.   

Nu under min senaste resa var mitt filter inställt på att hitta bra saker med Bollnäs. Och jag kan berätta att de har många fina promenadstråk längs med vattnet, de har ett supermysigt café som heter Lilla K´s trädgårdskök och jag har fått ett gott bemötande där från alla som jag har träffat. Min omslagsbild kommer från ett av deras promenadstråk, är inte naturen fantastisk?!

Det blir mycket lättare för mig att arbeta i Bollnäs när jag försöker att se det som är bra istället för att se det som jag inte trivs med.

Jag menar inte att jag ska bortse från det som jag är missnöjd med eller blunda för verkligheten. Men ser situationen ut som sådan att jag behöver vara där en del under våren kan jag försöka att må bra under tiden. Och jag måste säga att jag mådde mycket bättre när jag kom hem från denna resan än vad jag gjorde förra gången.