Jag talar ofta om energier. Sedan ett år tillbaka har det varit ett återkommande tema i mitt liv. Det kanske låter flummigt, men det är det inte.

Jag började egentligen med att inventera hela mitt liv.

Det rörde sig om allt från materiella saker till faktiska personer. I princip så höll jag upp allting jag hade hemma och kände vilken energi jag fick av de olika föremålen. Jag kunde ganska snabbt känna om jag fick energi av ett föremål eller om det istället tog energi. Alla föremål som tog energi gjorde jag mig av med.

Detsamma gjorde jag sedan med hela min bekantskapskrets. Jag gick igenom vän för vän och funderade på hur jag kände inför hen. Som tur var kom jag fram till att de allra flesta av mina relationer fick jag energi av. Dock fanns det ett par personer som jag bestämde mig för att försöka ha så lite kontakt med som möjligt.

Samma sak gjorde jag med de aktiviteter som fanns i mitt liv. Exempelvis hur kände jag inför mitt ideella engagemang? Hur kände jag inför min träning? Hur kände jag inför att laga mat eller läsa en bok?

Eftersom mitt livsschema är otroligt fullspäckat och jag har ganska lite tid för återhämtning är det väldigt viktigt för mig att jag får rätt energi i vardagen. Om jag omger mig med personer och föremål som tar energi från mig kommer jag att drunkna.

Jag och Jens gjorde en övning i vår mentorrelation som egentligen går ut på just detta. Vi hade ett A3 papper med ritade pusselbitar. Det såg ut såhär:

Varje pusselb<img data-attachment-id="172" data-permalink="https://www.ledarskaphalsa.se/blog/2017/01/29/164-revision-v1/" data-orig-file="" data-orig-size="" data-comments-opened="0" data-image-meta="[]" data-image-title="Om mig." data-image-description="<p>

”Hej!

</p>
<p>Min vision är att ändra människor och företags syn på hälsa. Hälsa ska ses som en resurs och tillgång för att nå uppsatta mål. För att kunna prestera behöver vi må bra. Det är dags att börja prioritera hälsan!</p>
<p>
</p>
<h1>Lär känna mig :)</h1>
<p>I December bestämde jag mig för att lita på mig själv. Jag sa upp mig för att satsa 100% på Ledarskap & Hälsa.</p>
<p>Jag tror verkligen på att vi behöver börja se på oss själva som det viktigaste vi har. För att kunna prestera behöver vi må bra. Vi är värda att investera i och det är viktigt att vi verkligen börjar prioritera vårt välmående. Vi skapar goda förutsättningar att få ut så mycket som möjligt av livet genom att investera i vår hälsa. Mår vi inte bra, fungerar vi inte.</p>
<p>Företag är drivna av att förverkliga sin affärsidé och har satt upp mål därefter. I måluppfyllnad behöver personal här ses som intäktsdrivande och inte som en kostnad. Jag brinner för att arbeta med ledningsgrupper och förbättra tankesätten kring hälsomanegement. Att skapa förutsättningar för att kunna prestera borde vara högprioriterat för alla företag. Hälsa är en grundkomponent i prestation. Hälsomanegement ska ligga i alla ledningsgruppers intresse.</p>
<p>
  • </p> <p>Kandidatexamen i Arbets och Organisationspsykologi</p> <p> ”100″% ”100″%
  • </p> <p>Professionell coach</p> <p> ”80″% ”80″%
  • </p> <p>Individuell tränare</p> <p> ”50″% ”50″%
  • Customer Happiness ”90″% ”90″%

”My

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

</p>
" data-medium-file="" data-large-file="" class="alignleft size-thumbnail wp-image-172" src="https://i2.wp.com/www.ledarskaphalsa generic seroquel.se/wp-content/uploads/2014/10/livspussel-150×119.png?resize=150%2C119″ alt=”livspussel” data-recalc-dims=”1″ />it är en del i ditt liv exempelvis: Anhöriga, familj, vänner, jobb, fritid, hobbys, du själv mm. För varje pusselbit skriver du även några korta punkter om vad som ingår. Exempelvis innebär arbete just nu för mig Ung Omsorg. När du gjort detta med alla pusselbitar färglägger du dem med röd, grön eller gul färg. Röd färg innebär att denna biten av ditt liv är jobbig och tar energi, grön färg innebär att detta är en bra bit och ger energi. En gul bit kan vara neutral eller ibland skifta mellan både både ge och ta energi. Tanken är såklart att ditt liv främst ska innehålla gröna bitar. Ditt liv ska ge dig mer energi än vad det tar.

Om du skulle få fram att du har fler röda pusselbitar i ditt liv än vad du har gröna är det dags att göra någonting åt det. Du behöver göra aktiva val för att förändra så att ditt livspussel blir mer grönt.

För mig personligen så är det allra viktigast att mina relationer är gröna, att människorna runt omkring mig ger energi. Detta kan givetvis skilja sig från person till person. Välj ut din viktigaste bit och se till att den är grön. Gör det förändringar som du behöver göra. Att förändra kan vara skrämmande, men kom ihåg att förändringar också skapar möjligheter!