IMG_1059.JPG

Bokrecension: Tankar om glädje och vardagslycka. Skriven av Görel Kristina Näslund.

Jag har nyligen läst en bok som handlar om positiv psykologi. En bra bok!

Boken går lätt att läsa och känns inte alls tråkig. Jag gillar att Näslund stödjer det hon skriver löpande genom boken, även det på ett lätt sätt. Det finns även många tips för vidare läsning om man är mer intresserad.

Boken skulle jag vilja säga är till för de allra flesta. Vem vill inte bli lyckligare liksom? Eftersom boken är lättförståelig behövs ingen förkunskap i exempelvis psykologi.

Boken innehåller 21 kapitel och tar upp ämnen som motion, sömn, kreativitet, konsumtion och humor. Vid varje kapitels slut finns det punkter med uppgifter som läsaren får i uppgift att göra för att kunna få ett lyckligare liv.

Det som Näslund allra främst vill lyfta fram är att det på olika sätt går att skapa sig ett lyckligare liv. Hon skriver att 40% av välbefinnandet kan individen påverka via sina handlingar.

Andra nyckelteman är att vi ska sluta jämföra oss med andra och dra ner på vår konsumtion.

Ett tips som Näslund skriver om och som jag verkligen håller med om är att det är bra att skrivs om svåra känslor. Näslund tycker att genom att skriva om sina känslor bearbetas dem och sedan skickas bort från en.

Om du känner dig sökande och vill veta mer om positiv psykologi tycker jag att ”Tankar om glädje och vardagslycka” är en bra bok att börja med!

Näslund har förresten en blogg. Den hittar du här.

Avslutningsvis vill jag visa en bild på författaren, jag tycker att denna bilden har stor mysighetskänsla. Kristina ser verkligen nöjd ut! IMG_1060.JPG